Vitamines

De 3 beste vitamines voor haar en nagels om te kopen

Een verzorgde indruk wordt onderstreept door een zuivere, fijnporige huid, mooi haar en mooie nagels. Het uiterlijk wordt beïnvloed door een gezonde voeding die veel vitale stoffen bevat. Vitaminen, mineralen en spoorelementen zijn in hoofdzaak verantwoordelijk voor de structuur van de nagels en het haar. Als de toepassing van uitwendige verzorgingsproducten niet meer volstaat en de voeding te weinig vitale stoffen bevat, kan het lichaam gericht worden ondersteund met voedingssupplementen. Vitaminen, oligo-elementen en mineralen verzorgen de huid van binnenuit en bevorderen de celdeling. Ze helpen het lichaam zich te verdedigen tegen vrije radicalen en houden het fit en jeugdig vitaal.

Belangrijke vitamines voor haar en nagels

Er zijn tot op vandaag veel vitamines bekend en onderzocht die op het lichaam inwerken. Elk van hen beïnvloedt specifieke stofwisselingsprocessen en delen van het lichaam. De meeste vitamines ondersteunen elkaar in hun werking en kunnen vaak alleen samen goed werken. Onderzoek heeft uitgewezen dat sommige vitaminen bijzonder belangrijk zijn voor gezond haar en gezonde nagels.

Vitamine A

Deze vitamine kan rechtstreeks met voedsel worden ingenomen in de vorm van retinol. De synthese kan ook plaatsvinden met precursoren, de carotenoïden, in de voeding. Het is een van de onmisbare vitaminen. Het is een bouwsteen van rhodopsine (visueel paars). Nachtblindheid kan dus optreden bij een tekort.

Vitamine A is ook een van de belangrijke vitaminen voor het haar en de nagels. Het ondersteunt de deling van cellen en bevordert de genezing van eventuele kleine verwondingen. Als onderdeel van de huidbarrière is vitamine A een belangrijk bestanddeel van de eerste verdedigingslinie tegen ziekteverwekkers. Retinoïden zijn bovendien betrokken bij alle processen van het immuunsysteem. Hoe sterker het immuunsysteem hoe glanzender het haar en hoe sterker de nagels.

Vitamine B – voor gezond haar

B-vitaminen horen tot de belangrijkste vitamines voor het haar. Vitamine B5 en B3 zorgen voor de aanmaak van sterk haar en reguleren de talgproductie ( Biotine-B7) zorgt voor glanzend haar en voorkomt gespleten haarpunten. Foliumzuur (vitamine B9) ondersteunt de celdeling in de haarwortel en zorgt ervoor dat sterk, gezond haar kan teruggroeien. Als er te weinig belangrijke vitamine B is wordt het haar broos, dof en valt het uit. Biotine is ook een van de belangrijke vitamines voor de nagels. Het ondersteunt de vorming van keratine dat het lichaam helpt om sterke en stevige nagels te kweken.

Vitamines voor nagels, haar en huid - Mineraforce Extra

Mineraforce is een natuurlijk product dat goed is voor de huid, de nagels en haar. Het bevat onder andere paardestaart, brandnetel en chlorella.
€29,95

Vitamine B2 – Riboflavine is een in water oplosbare vitamine die wel de groeivitamine genoemd wordt. Het is een belangrijk bestanddeel van cellen en is meestal gebonden aan eiwitten in het lichaam. Het is betrokken bij het metabolisme van vitamine B6, niacine en foliumzuur en heeft dus een invloed op gezond haar, huid en nagels.

Vitamine B3 wordt niet alleen uit voedsel opgenomen. Het wordt in het lichaam verkregen door de afbraak van tryptofaan, een aminozuur. De vitamine is gevoelig voor zuurstof, warmte en licht. Het is betrokken bij het vetmetabolisme en het energiemetabolisme. Niacine is niet alleen een antioxidant die de cellen beschermt tegen vrije radicalen. Het is betrokken bij de productie van steroïde hormonen. Het ondersteunt de celdeling en vermindert de vorming van schilfers en huidscheurtjes.

Vitamine B7 – Biotine bevordert de opslag van zwavelhoudende aminozuren in de haarwortels. Er kan meer keratine worden aangemaakt in de haarzakjes. Biotine is ook een van de belangrijke vitamines voor de nagels. Het helpt de nagelcellen om stabiele keratine te produceren.

Vitamine C – voor collageenvorming

In tegenstelling tot dieren kunnen mensen zelf geen vitamine C aanmaken in het lichaam. Ze zijn afhankelijk van de toevoer van de vitamine met voedsel.

Omdat vitamine C bijzonder gevoelig is voor oxidatie, wordt het snel vernietigd door verhitting, verkeerde opslag, metalen (koperen potten) en alkalische oplossingen (zuiveringszout). Zelfs wanneer voedsel bijzonder zacht wordt gekookt, gaat er 30% van het oorspronkelijke vitaminegehalte verloren.

Het  is een sterke antioxidant. Als radicalenvanger is het een van de belangrijkste vitamines voor het haar en de huid. De dagelijkse behoefte aan de in water oplosbare vitamine bedraagt ongeveer 100 milligram. Volgens onderzoek is deze vitamine betrokken bij de productie van collageenvezels. Het maakt bindweefsel en vaatwanden elastisch en bestendig. Samen met lysine stabiliseert het weefsels en organen. Ongeveer een derde van elk lichaam bestaat uit bindweefsel. De productie van bindweefsel is ook belangrijk voor de genezing van verwondingen, de kwaliteit van de nagels en het haar.

Besluit

Veel vitaminen zijn betrokken bij de vorming van gezonde nagels, huid en haar. Een tekort aan deze voedingsstoffen kan onvermijdelijk leiden tot problemen in de betrokken lichaamsregio’s. Vaak is het niet maar een vitale stof die ontbreekt, maar een complex tekort aan verschillende vitaminen, mineralen en spoorelementen dat zich kan uiten in haaruitval, broze nagels en een droge huid.

Met een gezonde en evenwichtige voeding, die voedingsmiddelen bevat die rijk zijn aan belangrijke voedingsstoffen voor het lichaam, kan een goede basis worden gelegd. Vaak worden echter om uiteenlopende redenen belangrijke voedingsmiddelen vermeden, waaruit een mogelijk gebrek aan micronutriënten voortvloeit, die ook verantwoordelijk zijn voor gezond haar, gezonde nagels en een gezonde huid.

In vele gevallen kan een voldoende behoefte aan belangrijke stoffen voor het lichaam niet meer door voeding alleen worden gedekt. Als het aanbod niet toereikend is, kan het aangewezen zijn het gebrek aan vitale stoffen aan te vullen met voedingssupplementen. Bij de keuze van geschikte producten moet waarde worden gehecht aan goede kwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *