Vitamines

Blaasontsteking bij mannen: symptomen en oorzaken

Een blaasontsteking, ook wel cystitis genoemd, is een ontsteking van de blaas. Het is een veel voorkomende aandoening, vooral bij vrouwen. Blaasontstekingen zijn vaak veroorzaakt door bacteriën die de blaas binnendringen en infecties veroorzaken.

De meest voorkomende symptomen van een blaasontsteking zijn:

 • Frequent urineren, met een krampende of brandende pijn tijdens het plassen
 • Pijn of druk in de onderbuik
 • Donker of troebel urine
 • Bloed in de urine (soms)
 • Koorts of rillingen (soms)

Er zijn verschillende medicijnen die gebruikt kunnen worden voor de behandeling van blaasontsteking, zoals:

 • Antibiotica: De meest voorkomende behandeling voor blaasontsteking is het gebruik van antibiotica. Dit wordt voorgeschreven om de infectie te bestrijden die de ontsteking veroorzaakt.
 • Pijnstillers: Pijnstillers kunnen worden gebruikt om de symptomen van pijn en ongemak te verminderen die vaak voorkomen bij een blaasontsteking.
 • Anti-inflammatoire geneesmiddelen: Anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals ibuprofen, kunnen worden gebruikt om ontstekingen te verminderen.
 • Cranberry is een natuurlijk product dat infecties aan de urinewegen voorkomt

Cranberry - Veenbessen supplement - Nextgen Science

Cranberries zitten boordevol vitamines en mineralen. Het helpt het om urineweginfecties bij vrouwen te voorkomen. Veenbessen is ook een krachtige antioxidant.
€34,95

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van medicijnen alleen nuttig is als de diagnose van een blaasontsteking is bevestigd door een arts. Als u vermoedt dat u een blaasontsteking heeft, is het belangrijk om een arts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling.

Er zijn ook een aantal dingen die u kunt doen om het risico op blaasontstekingen te verminderen, zoals:

 • Drinken van voldoende water om de urine af te voeren
 • Urineren direct na seks
 • Goed uw geslachtsdelen reinigen na seks
 • Vermijd het gebruik van spermiciden of diaphragmen

Oorzaken van blaasontsteking bij mannen

Blaasontsteking is een veel voorkomende aandoening bij vrouwen, maar mannen kunnen ook blaasontstekingen krijgen. De oorzaken van blaasontstekingen bij mannen kunnen variëren, maar enkele veel voorkomende oorzaken zijn:

Prostatitis: een ontsteking van de prostaat, die kan leiden tot blokkering van de urinebuis en het ophopen van urine in de blaas, waardoor infecties ontstaan.

Abnormale urinebuis: sommige mannen hebben een abnormale urinebuis, waardoor urine zich kan ophopen in de blaas, wat de kans op infecties vergroot.

Verwondingen of chirurgie: verwondingen of chirurgie aan de urinebuis of blaas kunnen leiden tot infecties.

Seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s): sommige SOA’s, zoals chlamydia of gonorroe, kunnen infecties veroorzaken in de blaas.

Prostaatkanker: kanker van de prostaat kan leiden tot verstopping van de urinebuis en urineretentie, wat infecties kan veroorzaken.

Verzwakte immuunsysteem: een verzwakt immuunsysteem kan het risico op infecties verhogen, waaronder blaasontstekingen.

In conclusie, blaasontstekingen komen vaak voor bij vrouwen, maar mannen kunnen ook blaasontstekingen krijgen. De oorzaken van blaasontstekingen bij mannen kunnen variëren, maar enkele veel voorkomende oorzaken zijn prostatitis, een abnormale urinebuis, verwondingen of chirurgie, seksueel overdraagbare aandoeningen, prostaatkanker en een verzwakt immuunsysteem.

Cranberry - Veenbessen supplement - Nextgen Science

Cranberries zitten boordevol vitamines en mineralen. Het helpt het om urineweginfecties bij vrouwen te voorkomen. Veenbessen is ook een krachtige antioxidant.
€34,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *