erectie verbeteren
Herbal

Hoe kunnen mannen hun erectie verbeteren?

Erectiestoornissen bij mannen zijn zeker niet zeldzaam en kunnen mannen van alle leeftijden raken. Er zijn diverse oorzaken voor zulke problemen, maar er zijn ook veel manieren waarop mannen hun erectie verbeteren kunnen, bijvoorbeeld door middel van supplementen. Echter, het is hierbij eerst belangrijk om de aanleiding te bespreken die tot een verminderde erectie kan leiden. 
 
In dit artikel zal eerst besproken worden wat de oorzaken van erectieproblemen zijn, waarna mogelijke oplossingen aangekaart en uitgelicht worden. 

Waar komen erectieproblemen vandaan? 

Erectieproblemen worden gekenmerkt door een bemoeilijkte erectie. Door allerlei oorzaken kunnen erectieproblemen bij mannen verklaard worden, wat van allerlei factoren afhangt. Het kan hierbij van lichamelijke, maar ook van psychologische aard zijn en het tast het dagelijks leven vaak in meer of mindere mate aan. De volgende oorzaken zijn het meest voorkomend. 

1. Leeftijd 

 Een eerste, duidelijke oorzaak kan een hogere leeftijd zijn, aangezien bij het ouder worden het erectievermogen afneemt. Echter, hierbij spelen vaak ook andere factoren een rol bij de problemen buiten de leeftijd om. 

2. Psychische problemen 

 Wanneer je veel angst, depressie, onzekerheid, somberheid, stress of verdriet ervaart, kan dit ook een effect hebben op het erectievermogen. Dit kan ook door bijvoorbeeld trauma’s of relatieproblemen komen of wanneer er hoge verwachtingen zijn over de seksuele prestaties. Daarnaast kunnen te weinig seksuele prikkels om opgewonden te worden een probleem veroorzaken. De angst om te falen speelt vooral bij jonge mannen een rol. 

3. Atherosclerose 

 Dit is een ziekte waarbij de aders verslechteren door een ophoping van vetstoffen of -afzettingen op hun wanden. Wanneer de aders hierdoor dichtslibben, wordt de bloedsomloop bemoeilijkt en kunnen de zwellichamen in de penis van een man zich niet met bloed vullen. Dit is nodig om stijf te worden en een erectie te creëren. Deze ziekte kan weer veroorzaakt worden door onder andere een constante hoge bloeddruk, diabetes, nieraandoeningen en chronische ontstekingen. 

4. Prostaat 

 Dit is een orgaan tussen de geslachtsorganen en urinewegen en speelt een belangrijke rol bij de erectie. Er kan bij dit orgaan een tumor optreden wat zijn functie in de weg zit. Behandelingen van prostaatkanker reduceren de erectiefunctie ook, aangezien chemo- en radiotherapie de bloedstroom beperken. Daarnaast komt bij mannen ouder dan 60 jaar vaak een vergroting van de prostaat voor. Door deze vergroting kan de bloedcirculatie geblokkeerd worden, wat een erectie bemoeilijkt. 

4. Bijwerkingen van medicijnen 

 Door het slikken van bepaalde medicatie, zoals medicijnen tegen een hoge bloeddruk, depressie of psychose (verwardheid), kan het erectievermogen verlaagd worden. 

5. Bestraling of operatie 

 Ook andere behandelingen kunnen de erectiefunctie aantasten, zoals bestralingen of bepaalde operaties die zenuwen beschadigen.  

6. Overige lichamelijke oorzaken 

 Andere lichamelijke oorzaken van erectieproblemen kunnen aanhoudende pijn zijn en het hebben van bijvoorbeeld overgewicht, diabetes, longziekten of hart- en vaatziekten. 

7. Leefstijl 

 Als laatste oorzaak kan het hebben van een ongezonde leefstijl bijdragen aan het verslechteren van de erectiefunctie. Denk hierbij aan veel roken, het hebben van overgewicht of doen aan overmatige alcoholconsumptie. Ook te weinig lichaamsbeweging kan hierbij op lange duur een probleem vormen. 

Erectie verbeteren: hoe kan je dit doen? 

Om erectieproblemen op te lossen zijn diverse oplossingen te bedenken. Je kan naar de huisarts gaan en medicatie bespreken. Daarnaast is een veel voorkomende oplossing de vacuümpomp, wat een apparaatje is dat bestaat uit een cilinder, pomp en ring. De penis moet in de cilinder worden gebracht, waarna de pomp lucht verdrijft en bloedtoevoer veroorzaakt. Als gevolg komt een erectie in enkele minuten tot stand. Een erectie verbeteren kan je ook door middel van een penisimplantaat, wat stevigheid biedt en door middel van een pomp tot een erectie kan leiden. 
 
Het is ook mogelijk om meer natuurlijke oplossingen te gebruiken, waaronder het verbeteren van de voeding en leefstijl. Daarnaast keren veel mensen zich tot bepaalde voedingssupplementen en erectie vitamine. De volgende supplementen kunnen hierbij een oplossing bieden. 

1. Citrulline en L-arginine 

Citrulline is een α-aminozuur en zit in bijvoorbeeld citroen, granaatappel en watermeloen. Het wordt gebruikt om L-arginine aan te maken. Dit wordt door het lichaam gebruikt tijdens de productie van stikstofoxide, wat essentieel is bij het krijgen van een erectie. Het helpt namelijk de aderen in de penis ontspannen. Een tekort aan L-arginine alleen leidt vaak niet tot erectieproblemen, maar het kan wel een bijdrage leveren aan de oplossing. Wanneer je echter voldoende gevarieerd eet, zal dit geen probleem vormen. 

2. Foliumzuur 

Deze stof helpt ook bij het aanmaken van stikstofoxide, maar is daarentegen wel een belangrijke schakel. Mannen met ernstige erectiestoornissen hebben veelal altijd een tekort aan foliumzuur en je kunt dit gehalte gemakkelijk opkrikken via supplementen. Daarnaast kun je ook meer bonen, granen, groentes en sinaasappelen tot je nemen. 

Foliumzuur (Vitamine B11)  maakt deel uit van het vitamine B complex en helpt bij de aanmaak van rode- en witte bloedcellen. Deze vitamine is goed voor tijdens een zwangerschap en helpt ook bij vermoeidheid.
Bekijk
€9,95

3. Maca 

Dit is een geneeskrachtige plant die in een gebergte in Peru groeit onder extreem wisselede weersomstandigheden. Het wordt door de lokale bevolking al jaren gebruikt om de potentie, vitaliteit en vruchtbaarheid te verhogen en kan de weerstand tegen ongunstige omgevingsfactoren versterken. Het kan ingezet worden bij vermoeidheid en een zwakke hormoonhuishouding en beschermt tegen hitte, kou, giftige stoffen en straling. Daarnaast verbetert het de stressrespons- en tolerantie. 
 
Bij mannen heeft maca nog een extra effect. Het stimuleert namelijk de aanmaak en beweeglijkheid van spermacellen, het vergroot het volume van het ejaculaat en verhoogt tevens het libido. Hierdoor kan het ingezet worden bij erectieproblemen. 

Maca is een zogenaamde superfood afkomstig uit het Andesgebergte te Peru. De groente verhoogt het libido en geeft je energie. Daarnaast verbetert het kruid je mood en is het goed voor de hersenen.
Bekijk
€14,95

4. Nicotinezuur 

Dit zuur is ook wel bekend als vitamine B3 en heeft een aantal bewezen voordelen voor de erectie van mannen. Door extra nicotinezuur in te nemen, kan de bloedtoevoer verbeterd worden. Echter, let op dat je niet een te grote hoeveelheid inneemt van vitamine B3 en enkel de aangewezen dosis. 

Vitamine B3 maakt deel uit van de Vitamine B complex familie en wordt ook wel niacine genoemd. Een tekort aan vitamine B3 kan zich uiten in onder andere huidaandoeningen, vermoeidheid en problemen met de mondslijmvliezen.
Bekijk
€11,95

5. Vitamine B12

Vitamine B12 is rijkelijk aanwezig in de mediterrane voeding, denk hierbij aan olijfolie, mager vlees, vis, sinaasappelen en gekookte groenten. Het valt op dat erectiestoornissen daar een pak minder aanwezig zijn net omdat het Foliumzuur (Vitamine B12) overtollig aanwezig is. Je kan de B12 Vitamine opnemen via je voeding maar ook via onze voedingssupplementen. 

Vitamine b12 is een essentiële bouwsteen van het lichaam. Het is belangrijk voor onder andere het immuunsysteem, hart-en bloedvaten en de spijvertering.
Bekijk
€19,95

6. Vitamine D 

 Als laatste zorgt een gebrek aan vitamine D voor erectiestoornissen. Deze vitamine haal je uit de zon, maar je kunt het ook als supplement innemen. Daarnaast kan het gehaald worden uit vette vis en zuivel.  

Vitamine D is bekend in twee vormen (D2 en D3) en wordt ook wel de zonnevitamine genoemd. Vitamine D heeft talloze voordelen zoals: verbetert je stemming goed voor je hart vermindert het risico op kanker zorgt voor sterkere botten en tanden vermindert depressiesymptomen  
Bekijk
€14,95

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *