Libido bij vrouwen verhogen
Vitamines

Hoe verhoog je het libido voor vrouwen

Het woord “libido” komt uit het Latijn en betekent letterlijk “verlangen” of “begeerte”. Het wordt vaak gebruikt in de psychoanalyse om de seksuele energie of seksuele drang van een persoon aan te duiden.

Libido bij vrouwen is een complex onderwerp, omdat het kan variëren van persoon tot persoon en kan worden beïnvloed door veel verschillende factoren. Sommige van deze factoren kunnen fysiek zijn, zoals hormonale veranderingen, zwangerschap of menopauze, terwijl andere factoren psychologisch kunnen zijn, zoals stress, angst, depressie of slechte relaties.

Sommige vrouwen ervaren een hoge libido en hebben een sterk verlangen naar seks, terwijl anderen een lage libido kunnen hebben en weinig of geen seksuele drang ervaren. Ook kan het veranderen in de loop van de tijd.

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor vrouwen met lage libido, zoals hormonale supplementen, counseling en relatietherapie. Het is belangrijk om te weten dat een lage libido niet altijd een probleem is, en dat elke vrouw haar eigen unieke seksualiteit heeft.

Oorzaken van een hoog libido

Er zijn verschillende oorzaken van een hoog libido, zowel fysieke als psychologische factoren kunnen bijdragen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken:

  • Hormonen: Hormonen zoals testosteron en oestrogenen hebben invloed op de seksuele drang. Bijvoorbeeld, vrouwen die zich in de vruchtbare jaren bevinden of zwanger zijn, kunnen een toegenomen libido ervaren.
  • Medische aandoeningen: Sommige medische aandoeningen, zoals hypothyreoïdie, kan bijdragen aan een verhoogde seksuele drang.
  • Psychologische factoren: Hoge stressniveaus, een gevoel van welzijn en positieve emoties kunnen bijdragen aan een verhoogde libido. Ook kan een goede relatie en een gezonde seksuele communicatie met je partner libido verhogen.
  • Gebruik van bepaalde medicijnen of drugs: Sommige medicijnen, zoals antidepressiva, kan het libido verminderen, terwijl andere medicijnen, zoals testosteron supplementen, kan het verhogen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat een hoog libido niet altijd een probleem is, en dat elke persoon een unieke seksuele drang heeft. Het is pas een probleem als het leidt tot ongezonde of ongewenste gedrag of als het invloed heeft op de kwaliteit van leven

Welke supplementen verhogen het libido bij vrouwen

Er zijn een aantal supplementen die vaak worden aanbevolen voor het verhogen van de libido bij vrouwen, maar het is belangrijk om te weten dat er weinig wetenschappelijk bewijs is om de effectiviteit ervan te ondersteunen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende supplementen die worden genoemd:

  • Maca poeder: dit wordt vaak gebruikt als een adaptogeen en wordt gezegd dat het kan helpen bij het verhogen van de libido.
  • DHEA: DHEA is een hormoon dat wordt aangemaakt in de bijnierschors, het is gezegd dat het kan helpen bij het verhogen van de libido bij vrouwen.
  • Tongkat Ali: Tongkat Ali is een kruid uit Maleisië, het wordt gezegd dat het kan helpen bij het verhogen van de libido bij vrouwen.
  • Ginkgo Biloba: Ginkgo Biloba wordt vaak gebruikt als een cognitieve versterker en sommige mensen geloven dat het kan helpen bij het verhogen van de libido.
  • Goudsbloem: Goudsbloem wordt vaak gebruikt voor de regulatie van hormonen en kan helpen bij het verhogen van de libido.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze supplementen niet altijd veilig zijn en dat het gebruik ervan moet worden besproken met een arts. Ook kan het gebruik van deze supplementen bijwerkingen hebben. Er zijn ook andere manieren om libido te verhogen, zoals counseling, oefeningen, en relatietherapie.

Hoe kan stress of angst invloed hebben op de libido?

Stress en angst kunnen een negatief effect hebben op de libido (seksuele verlangen). Stress kan de niveaus van hormonen en neurotransmitters in het lichaam veranderen, waardoor de seksuele respons van het lichaam vermindert. Angst kan ook leiden tot gedachten en gevoelens die het seksuele verlangen onderdrukken. Bovendien, als iemand zich onzeker voelt over zijn/haar seksualiteit of lichaam, kan dit de lust verminderen. Behandeling zoals cognitieve gedragstherapie of een gesprek met een seksuoloog kan helpen om deze problemen aan te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *