libido verhogen
Sports

Libido verhogen mannen – 10 manieren

Het gebrek aan mannelijke begeerte is nog steeds een taboe onder mannen, want het concept dat men altijd klaar moet staan om een seksuele relatie in stand te houden, overheerst. De afname van het libido is echter een realiteit en beïnvloedt de kwaliteit van leven. Daarom geven we 10 manieren voor mannen om hun libido te verhogen.

Seksualiteit is essentieel om lichaam en geest in evenwicht te houden, en problemen met seks beïnvloeden het leven op verschillende manieren. Daarom is het heel belangrijk dit taboe te doorbreken, over het gebrek aan seksueel verlangen te praten en te begrijpen wat de oorzaak van dit probleem is.

Libido, of seksueel verlangen, kan van persoon tot persoon verschillen. Weinig zin in seks is niet per se een probleem, maar er zijn verschillende natuurlijke methoden die kunnen helpen het seksuele verlangen te vergroten en dus het libido bij mannen te verhogen

Seksueel verlangen bij mannen

Het libido bij mannen hangt nauw samen met het testosterongehalte, dat van nature daalt naarmate mannen ouder worden. Testosteron booster kan sommige patiënten helpen.

Bij mannen met een tekort aan testosteron, of hypogonadisme, kan testosteronvervangingstherapie resulteren in een verbeterd libido, verminderde symptomen van depressie, en een verbeterde erectiele functie en het verhogen van de vitaliteit.

Er zijn aanwijzingen dat er een verband bestaat tussen bepaalde voedingsmiddelen of supplementen en een verhoogd testosterongehalte. Sommige onderzoeken suggereren dat vetzuren, zink, vitamine D en omega-3 belangrijke voedingscomponenten van testosteron kunnen zijn.

Natuurlijke manieren om het libido te verhogen voor mannen

1. Maca en toename van spiermassa

Maca wordt veel gebruikt als thermogeneticum, omdat het een stimulerend middel is. Bovendien heeft dit supplement de bijnaam viagra van de Inca’s, vanwege zijn positieve eigenschappen op seksueel verlangen.maca libido

Dit gebeurt hoofdzakelijk doordat de productie en afgifte van testosteron wordt gestimuleerd. Naast andere functies helpt deze knol bij het afvallen, vermindert hij angst, verhoogt hij het gevoel van welzijn, verbetert hij de training en verbetert hij de productie van hormonen.

2. Ashwagandha

Ashwagandha wordt beschouwd als een krachtig middel voor lichaam en geest. Het verhoogt het cognitieve vermogen, verlaagt de bloedsuikerspiegel en helpt de symptomen van angst en depressie te bestrijden.

Een andere werking van dit bestanddeel is de afrodiserende werking, door de verhoging van het testosterongehalte, waardoor het lichaam een constanter en gezonder seksueel verlangen voelt, naast meer kracht, uithoudingsvermogen en viriliteit, waardoor de overgang van een routine van werk of oefeningen naar een plezierige en gelukkige routine in momenten van rust en intimiteit wordt vergemakkelijkt.

3. Beheers angst

Intense angst is een veel voorkomende belemmering voor seksueel verlangen. Mensen met een intens schema van werk, verantwoordelijkheden en andere stressfactoren kunnen zich vermoeid voelen en daardoor een lage zin in seks hebben.

Er zijn veel mogelijkheden om angst onder controle te krijgen en de geestelijke gezondheid te verbeteren, zoals:

  • Een goede nachtrust krijgen
  • Ontspannen en tijd maken voor een hobby
  • Regelmatige lichaamsbeweging
  • Eet een voedzaam dieet
  • Werken aan gezondere relaties
  • Praat met een therapeut

4. Voedzaam dieet

Het volgen van een voedzaam dieet kan de geslachtsdrift bevorderen door het bevorderen van een goede bloedsomloop en een gezond hart, maar ook door het vermijden van de consumptie van bepaalde voedingsmiddelen die verantwoordelijk zijn voor het verlagen van het libido.

Metabool syndroom en hart- en vaatziekten kunnen het fysiek seksueel functioneren beïnvloeden. Het volgen van een dieet dat rijk is aan groenten, arm aan suiker en rijk aan magere proteïnen kan helpen aandoeningen te voorkomen die het libido in het algemeen beïnvloeden.

5. Ideaal gewicht

Sommige wetenschappers brengen overgewicht en obesitas in verband met een laag seksueel verlangen, samen met andere factoren die verband houden met verminderde vruchtbaarheid. Dit wordt in verband gebracht met hormonale factoren, zoals lage concentraties van testosteron.

Sommige mensen met overgewicht kunnen ook psychologische gevolgen ondervinden, zoals minder zelfvertrouwen. Een gezond gewicht kan de geslachtsdrift verbeteren, zowel lichamelijk als psychologisch.

libido problemen6. Stop met roken en verminder het alcoholgebruik

Roken kan een negatieve invloed hebben op het cardiovasculaire systeem. Een goede gezondheid van het hart is belangrijk voor een goed seksueel functioneren. Veel voormalige rokers hebben gemeld dat hun energieniveau en hun zin in seks na het stoppen met roken zijn toegenomen.

Aan de andere kant veroorzaakt overmatig alcoholgebruik een gebrek aan of een daling van het seksuele libido. Drinken kan leiden tot geestelijke verwarring, ontmoediging en slaperigheid, waardoor de zin in seks afneemt.

7. Sekstherapie

Seksueel verlangen is complex en bestaat uit een reeks psychologische en lichamelijke componenten. Zelfs wanneer je een lichamelijke aandoening heeft die het libido beïnvloedt, zoals diabetes, kan het verbeteren van de emotionele en psychologische reactie op seks het libido en seksueel functioneren verbeteren.

Therapie is een effectieve strategie om een laag libido te verhogen wat enkel de vitaliteit ten goede komt. Individuele counseling kan helpen bij het aanpakken van negatieve opvattingen over seks, gevoel van eigenwaarde, en secundaire oorzaken van een laag libido, zoals depressie en angst.

8. Testosteron-suppletie

Testosteron is een hormoon dat zowel bij mannen als bij vrouwen voorkomt. Dit hormoon speelt een sleutelrol bij de seksuele prestaties, het libido en de toename van de spiermassa.

Het wordt het hele leven van de mens geproduceerd en moet een bepaalde hoeveelheid in het bloed houden om alle functies goed te kunnen vervullen.

Wanneer het testosterongehalte laag is, kunnen er symptomen optreden zoals bijvoorbeeld een gebrek aan seksueel verlangen, verlies van spiermassa, toename van lichaamsvet en depressie. Testosteron booster draagt direct bij aan de toename van seksueel verlangen.

9. Het consumeren van afrodisiacum voedsel

Afrodisiacumvoedsel is voedsel dat de bloedcirculatie in het seksuele gebied kan bevorderen of de hormonen direct kan stimuleren.

Goede voorbeelden zijn: pinda’s, peulvruchten die rijk zijn aan vitamine E, vitamine B-complex en arginine, verantwoordelijk voor een verhoging van het werk van het lichaamsmetabolisme.

10. Word lichamelijk actief

Lichamelijk actief zijn helpt om het testosterongehalte te verhogen. Plus, het maakt ons meer gewillig, zelfverzekerd.

Een lichaam dat niet beweegt wordt meer lethargisch. Bovendien activeert lichaamsbeweging het deel van de hersenen dat serotonine en dopamine controleert, die een sleutelrol spelen bij de kwestie van genot en seksueel verlangen.

Elk probleem dat met seksualiteit te maken heeft, moet met een professional besproken worden. Wanneer het gebrek aan mannelijke begeerte zich manifesteert, is het daarom van essentieel belang medische hulp te zoeken, omdat dit het symptoom kan zijn van een aandoening die aandacht vereist.

Het belangrijkste is dat mannen hun vooroordelen laten varen en in de eerste plaats aan hun welzijn denken, hulp krijgen en hun levenskwaliteit terugwinnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *