Vitamines

Waar is maca goed voor?

Maca is de naam van de plant Lepidium meyenii, een geneeskruid dat oorspronkelijk uit het Andesgebied van Peru komt. De plant, die op een hoogte van meer dan 4.000 meter en al meer dan 2.000 jaar wordt geteeld, wordt in de geneeskunde gebruikt vanwege een reeks gezondheidsvoordelen.

De samenstelling ervan bevat aanzienlijke hoeveelheden aminozuren, vezels, koolhydraten en essentiële mineralen, zoals calcium, fosfor, ijzer, zink, magnesium, vitaminen van het B-complex, vitamine C en vitamine E. Daarom heeft dit fytotherapeuticum aan populariteit gewonnen als voedingssupplement, omdat het belangrijke effecten heeft op het metabolisme van het menselijk lichaam. Hieronder leest je meer over deze voedingsstof, waar hij voor dient en hoe je hem moet innemen. Kijk hier eens naar!

Een gezonde optie om in jouw dieet op te nemen

Deze voedzame en energieke plant verhoogt de vitaliteit, bestrijdt stress en vermoeidheid, bevordert het libido, verhoogt de vruchtbaarheid, de seksuele prestaties, helpt bij diëten om af te vallen en bestrijdt osteoporose en bloedarmoede.

De eigenschappen van deze voedingsstof stimuleren de productie van hormonen, waardoor het een zeer geschikt product is voor mensen die een behandeling zoeken voor hormonale tekorten. Bovendien versterkt maca het endocriene en het cognitieve systeem, met een gunstige invloed op het leerproces.

Een andere belangrijke en welbekende eigenschap is de beheersing van diabetes. Het fytotherapeuticum is in staat de glykemie te verlagen en de insulinespiegel te verhogen, naast verbetering van het lipidenprofiel en de tolerantie voor glucose. Tenslotte kunnen ook gevallen van ondervoeding, ontkalking, depressie en angst met de plant worden behandeld.

Maca Forte

Maca is een zogenaamde superfood afkomstig uit het Andesgebergte te Peru. De groente verhoogt het libido en geeft je energie. Daarnaast verbetert het kruid je mood en is het goed voor de hersenen.
€14,95

Voordelen van Maca

– Verhoogt het energieniveau
– Bevordert gevoelens van welzijn
– Verlicht de symptomen van PMS en menopauze
– Verhoogt de vruchtbaarheid
– Stimuleert de productie van hormonen door het organisme;
– Controleert osteoporose
– Verhoogt de fysieke weerstand
– Verbetert het geheugen en de concentratie;
– Versterkt het immuunsysteem
– Reguleert de menstruatiecyclus
– Verhoogt de spermatogenese

Planto’s effecten op gewichtsbeheersing

Onder de voordelen van de plant zijn de antioxiderende werking – die het lichaam beschermt tegen celbeschadiging – en de eigenschappen die bijdragen tot de verhoging van de lichamelijke weerstand vermeldenswaard. Momenteel zijn er geen sluitende en definitieve wetenschappelijke studies over de directe effecten van het gebruik van deze plant in gewichtsverliesdiëten.

Het is echter belangrijk te benadrukken dat de consumptie ervan, in combinatie met eetstrategieën en lichaamsoefeningen, het welzijn en de lichamelijke gezondheid in het algemeen bevordert en indirect werkt in het streven naar resultaten die gericht zijn op gewichtsverlies. Dit betekent dat, hoewel de plant geen bewezen eigenschappen heeft die helpen bij gewichtsverlies, zij andere voordelen met zich meebrengt die kunnen bijdragen tot het bereiken van bevredigende fysieke resultaten.

Voordelen voor jouw trainingen

De plant biedt niet alleen diverse voordelen voor de gezondheid, maar is ook voordelig voor mensen die aan lichaamsbeweging doen en de resultaten van hun trainingen willen verbeteren. Door het kruidengeneesmiddel aan te vullen, garandeert je veel meer energie en aanleg, waardoor de lichamelijke weerstand kan toenemen en vermoeidheid kan worden uitgesteld.

Bovendien dragen de vezels in de kruidensamenstelling bij tot een groter verzadigingsgevoel, een factor die indirect bijdraagt tot gewichtsbeheersing. Het fytotherapeutische middel is ook een alternatief voor anabole steroïden, omdat het rijk is aan sterolen.

Hoe te consumeren

Maca kan worden geconsumeerd in capsule- of poedervorm. Deze versie kan worden toegevoegd aan een vloeistof, zoals bijvoorbeeld water of vruchtensap, of zelfs worden gebruikt in recepten, zoals bij de bereiding van brood en gebak. De plant heeft voedingswaarde. Daarom komt het voor in verschillende vormen: meel, capsules, drankjes, gelei, extracten, enz.

De ideale dagelijkse consumptiehoeveelheid bedraagt ongeveer 10 gram. Je kunt de inname van het supplement plannen zoals je wilt, het belangrijkste is om de dagelijkse inname van het fytotherapeuticum te garanderen. De suggestie is om de voedingsstof in de eerste uren van de ochtend te consumeren.

Maca Forte

Maca is een zogenaamde superfood afkomstig uit het Andesgebergte te Peru. De groente verhoogt het libido en geeft je energie. Daarnaast verbetert het kruid je mood en is het goed voor de hersenen.
€14,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *