Vitamines

Waar is vitamine B6 goed voor?

Vitamine B6, of pyridoxine, maakt deel uit van het vitamine B-complex en is van groot belang voor de werking van het lichaam, omdat zij aan talrijke stofwisselingsreacties deelneemt. Het is verantwoordelijk, naast andere vitale functies, voor het behoud van het energieniveau in het lichaam, voor het evenwicht van het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het leverstelsel en voor de gezondheid van de huid en de ogen.

Aangezien zij in water oplosbaar is en het teveel via de urine wordt uitgescheiden, moet deze vitamine dagelijks in een gezonde voeding worden opgenomen. De belangrijkste bronnen van deze voedingsstof zijn onder meer vlees, eieren, avocado, bananen, wortelen, spinazie, amandelen en zonnebloempitten. Lees verder om de 7 belangrijkste voordelen van vitamine B6 voor het lichaam te weten te komen. Bekijk ze!

Vitamine B Complex

Vitamine B complex is een samenstelling van vitamines die tot de B-groep behoren. Elke individuele vitamine heeft een specifieke eigenschap die goed is voor het lichaam. Dit supplement geeft je extra energie en is goed voor het haar,...
€34,95

Waar is vitamine B6 goed voor?

Beschermt het cardiovasculaire systeem

Vitamine B6 neemt deel aan de regulering van het homocysteïnegehalte, een stof die in overmaat de wand van bloedvaten kan beschadigen. Bovendien helpt de voedingsstof het cholesterolgehalte onder controle te houden en de bloeddruk op een optimaal niveau te houden, waardoor problemen zoals aderverkalking en hartaanvallen worden voorkomen.

Stimuleert de hersenfuncties

De productie van hormonen zoals serotonine en noradrenaline wordt door de werking van deze vitamine bevorderd. Het interfereert ook met de vorming van de myelineschede die de zenuwen bekleedt en deelneemt aan de geleiding van zenuwimpulsen. De vitamine bevordert dus de concentratie, het geheugen, de stemming en de aandacht, en is ook belangrijk bij het voorkomen van depressies en angsten.

Bestrijdt gewrichtsontsteking

Verschillende studies hebben de positieve effecten van deze vitamine aangetoond bij de behandeling van ontstekingsziekten van de gewrichten, zoals reumatoïde artritis. Uit onderzoek is gebleken dat vitamine B6-suppletie hielp symptomen als pijn, zwelling en branderigheid onder controle te houden.

Onderhoudt de vitaliteit van haar en nagels

Sterk en mooi haar en sterke en mooie nagels hebben is voor veel mensen een zorg. Een dieet dat rijk is aan deze vitamine helpt het haar en de nagels te beschermen tegen agressieve invloeden van buitenaf en bevordert de gezonde groei ervan.

Beschermt de gezondheid van de huid

De gezondheid van de huid wordt bevorderd door de werking van deze vitamine, die meer elasticiteit geeft en droogte voorkomt, waardoor rimpels en tekenen van veroudering worden tegengegaan. Dit alles is mogelijk dankzij de deelname van de vitamine aan de vertering en het metabolisme van eiwitten die essentieel zijn voor de gezondheid van huid, haar en nagels.

Helpt PMS symptomen te verlichten

Deze vitamine werkt ook in op de neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor de gewaarwording van pijn, en neemt ook deel aan de regulering van de bloedstroom. Voldoende consumptie van deze voedingsstof helpt dus bij het verlichten van PMS-symptomen zoals krampen, migraine en pijn in de borsten, en vermindert misselijkheid.

Bevordert gezonde borstvoeding

Het metabolisme van de door de moeder opgenomen eiwitten is van fundamenteel belang voor de productie van melk tijdens de eerste maanden van de baby. Deze vitamine houdt rechtstreeks verband met dit proces, en de consumptie ervan is aangewezen tijdens de zwangerschap en gedurende de borstvoedingsperiode.

Wat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B6?

Vitamine B Complex

Vitamine B complex is een samenstelling van vitamines die tot de B-groep behoren. Elke individuele vitamine heeft een specifieke eigenschap die goed is voor het lichaam. Dit supplement geeft je extra energie en is goed voor het haar,...
€34,95

De aanbevolen dagelijkse dosis van deze vitamine voor mensen tussen 19 en 50 jaar is ongeveer 1,3 mg. Mensen ouder dan 50 jaar hebben een hogere inname van de vitamine nodig, zodat het lichaam naar behoren kan functioneren. Zwangere vrouwen hebben een dagelijkse dosis van ongeveer 2 mg nodig, omdat de vitamine helpt bij het voorkomen van miskramen en veel voorkomende ongemakken tijdens de zwangerschap.

Mensen die veel koolhydraten en eiwitten consumeren kunnen en moeten ook meer van de vitamine innemen, omdat het helpt bij de afbraak van de geconsumeerde eiwitten en koolhydraten, wat bijdraagt tot het voorkomen van vetaanzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *