Vitamines

Waar is vitamine C goed voor?

Vitamine C is een grote bondgenoot van de gezondheid en wordt altijd in herinnering gebracht als men het heeft over manieren om verkoudheid en griep te voorkomen. De voordelen van deze vitamine gaan veel verder dan het versterken van het immuunsysteem.

Het is een essentiële vitamine voor het organisme, die bijdraagt tot de vorming van verschillende weefsels in ons lichaam. Deze voedingsstof is dus zeer belangrijk en werkt rechtstreeks in op de reactie van het lichaam op ziekten, d.w.z. bevordert de genezing en het herstel van de gezondheid. Vanwege al deze relevantie voor de gezondheid van de mens, zetten wij hier de belangrijkste voordelen van deze belangrijke vitamine op een rijtje. Bekijk ze!

Wat is vitamine C?

Deze vitamine, ook ascorbinezuur genoemd, werd in 1932 ontdekt door de biochemicus Albert Szent-Gyöygyi en is een in water oplosbare vitamine. Het wordt niet door het menselijk lichaam gesynthetiseerd, d.w.z. het wordt alleen verkregen via de inname van voedsel en supplementen.

Waar wordt het voor gebruikt?

Deze vitamine speelt een rol bij de vorming van weefsels in het menselijk lichaam zoals bloedvaten, kraakbeen, spieren en zelfs botten, aangezien zij aanwezig is in collageen. Bovendien versterkt het het immuunsysteem en heeft het een antioxiderende werking, waardoor het de cellen beschermt tegen de effecten van vrije radicalen, vervuiling en diverse ziekten. Wanneer het niveau van deze vitamine in het lichaam laag is, kunnen zich verschillende problemen voordoen. De meest voorkomende zijn:

– Bloedarmoede;
– Bloedend tandvlees;
– Slechte cicatrisatie;
– Vermoeidheid;
– Lage immuniteit;
– Stress en slechte humor.

Vitamine C 1000

Vitamine C bevordert het energieniveau en versterkt de weerstand. Daarnaast zorgt het voor een stralende huid en verbetert het de elasticiteit ervan. Daarnaast beschermt Vitamine C de huid tegen zonneschade.
€29,95

Belangrijkste voordelen van vitamine C

Deze vitamine heeft vele voordelen voor het menselijk lichaam, vele studies bewijzen deze voordelen en andere worden nog steeds gemaakt, om volledig te begrijpen hoe het werkt in het lichaam. We zullen nu de voordelen van de vitamine voor de gezondheid, de huid en zelfs voor ons humeur op een rijtje zetten!

1. Verhoogt de immuniteit
Deze vitamine versterkt het immuunsysteem. Het verhoogt de productie van leukocyten, de bekende witte bloedcellen, die fungeren als de verdediging van het lichaam tegen externe en lichaamsvreemde agentia, zoals virussen en bacteriën. Bovendien verhoogt de vitamine het afweerniveau, wanneer het lichaam de antilichamen ontwikkelt om een verkoudheid of griep te bestrijden.

2. Bestrijdt huidveroudering
De voordelen van deze vitamine voor de huid zijn talrijk, voornamelijk door de antioxiderende werking die vrije radicalen bestrijdt. Op deze manier voorkomt de vitamine vroegtijdige veroudering, gekenmerkt door het verschijnen van expressierimpels, vooral in het gezicht. De vitamine stimuleert de aanmaak van collageen en bestrijdt zo niet alleen rimpels, maar herstelt ook de elasticiteit en verjongt de huid.

3. Voorkomt bloedarmoede en verbetert de ijzeropname
Veel mensen lijden aan een tekort aan ijzer in het lichaam en ontwikkelen uiteindelijk bloedarmoede, ook al is die matig. Het is echter niet voldoende om ijzerrijke voedingsmiddelen te consumeren, zoals broccoli, kool en rode bieten.

Om de absorptie van ijzer van plantaardige oorsprong te vergemakkelijken, is de inname van deze vitamine zeer efficiënt. Daarom is de volgende keer dat je een zelfgemaakt recept maakt om bloedarmoede te bestrijden, een beetje citroensap een onmisbaar ingrediënt.

4. Bestrijdt stress en verbetert de stemming

Deze vitamine wordt ook in verband gebracht met het bestrijden van stress. Recente studies tonen aan dat het kan helpen cortisol niveaus te verlagen bij mensen die de vitamine regelmatig consumeren. Bovendien draagt de vitamine bij tot de productie van verschillende stemmingsregulerende neurotransmitters, zoals serotonine en dopamine, waardoor onze stemming verbetert en we meer energie krijgen voor het dagelijkse leven.

Wat is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid?

Voor een volwassen man is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid 90 milligram, terwijl volwassen vrouwen ten minste 75 milligram per dag moeten innemen. Er is echter ook een maximumlimiet van 2.000 milligram.

Onder de reacties van een teveel aan vitamine C kunnen diarree, misselijkheid, braken, hoofdpijn en slapeloosheid voorkomen. Vooral voor degenen die overwegen vitamine C-supplementen te gaan gebruiken, is het van essentieel belang een arts te raadplegen alvorens met de supplementatie te beginnen en de juiste dosering vast te stellen.

Vitamine C 1000

Vitamine C bevordert het energieniveau en versterkt de weerstand. Daarnaast zorgt het voor een stralende huid en verbetert het de elasticiteit ervan. Daarnaast beschermt Vitamine C de huid tegen zonneschade.
€29,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *