vitamine d3 waar goed voor
Vitamines

Waar is vitamine d3 goed voor?

Vitamines en mineralen zijn essentieel om onze gezondheid op peil te houden. De laatste tijd zie je veel over vitamine d voorbij komen. Maar, waarom eigenlijk? Waarom is deze vitamine zo belangrijk? In dit artikel lees jij alles over de voordelen van vitamine d3. Zo kun jij jouw gezondheid gaan verbeteren en heb je meer energie door de dag heen. Zo kun je meer dingen doen die je wilt doen. Lees verder en verbeter je gezondheid.

Een tekort aan vitamine d3?

Vitamine D Forte

Vitamine D is bekend in twee vormen (D2 en D3) en wordt ook wel de zonnevitamine genoemd. Vitamine D heeft talloze voordelen zoals: verbetert je stemming goed voor je hart vermindert het risico op kanker zorgt voor sterkere botten en...
€14,95

Voordat we naar de voordelen gaan kijken is het belangrijk om te weten dat het grootste deel van de mensen een tekort heeft aan deze vitamine. Waarom? Dit komt doordat we in bij ons niet voldoende zonlicht krijgen, maar dit komt ook door ons voedingspatroon. Ons voedingspatroon bestaat voornamelijk uit bewerkt eten en suikers. Vitamine d komt juist voor in producten die bestaan uit goede vetten. Dit eten we te weinig

Combineer dit met té weinig zonlicht en je hebt een vitaminetekort. Door een tekort aan deze vitamine wordt je immuunsysteem negatief aangetast. Bovendien heeft een tekort van deze vitamine invloed op je hormonen en energieniveau. Cruciaal dus, om hier geen te kort in te hebben.

De voordelen van vitamine d3

Nu je weet dat een tekort niet goed voor je is, is het slim om te kijken naar de voordelen van extra vitamine d. De voordelen zijn:

  • Een beter immuunsysteem
  • Minder vaak ziek
  • Meer energie
  • Geoptimaliseerde hormonen

Dit zijn een aantal van de bekendste voordelen die je kunt gaan ervaren als je voldoende vitamine d hebt.

Een beter immuunsysteem is vooral nu belangrijk. Het coronavirus zorgt ervoor dat veel mensen ernstig ziek worden. Uit diverse onderzoeken blijkt dat als het vitamine d niveau verhoogd wordt, mensen minder ziek worden van dit virus. Genoeg redenen dus, om meer van dit stofje binnen te krijgen.

Bovendien ben je in zijn algemeen minder vaak ziek doordat je immuunsysteem gewoon beter werkt. Een ander voordeel is meer energie. Je herkent vast wel dat je in de zomer meer energie hebt. Dit komt door zonlicht. Als mens hebben we gewoon zonlicht nodig. Vitamine d zorgt voor hetzelfde effect. Verder optimaliseer het je hormonen wat zorgt voor een goed functionerend systeem.

Hoe meer vitamine d binnenkrijgen?

Er zijn diverse voedingsbronnen die zorgen voor meer van deze vitamine. Vooral vette vis bevat veel van deze vitamine. Ook zit het in eieren, vlees en melkproducten. Dit is waar je het meeste uit kunt halen. Daarom is het ook verstandig om elke week meerdere keren vette vis te eten. Dit zorgt voor meer vitamine d3 in je lichaam, met alle voordelen van dien.

Ook kun je voor supplementen kiezen. De juiste supplementen verhogen ook je vitamine niveau. Let wel: het is essentieel om deze supplementen met vet in te nemen. Anders wordt de vitamine niet goed opgenomen. Dan heb je er dus nog niets aan. Combineer de supplementen met een maaltijd die veel vet bevat. Dit zorgt voor de beste opname, dit zorgt voor het beste effect.

Conclusie

Vitamine d is essentieel voor het lichaam. Door een tekort aan vitamine d functioneert het lichaam niet goed. Het grootste deel van de mensen heeft hier tekorten in. Hierdoor voel je je minder fit en ben je vatbaarder voor diverse ziektes. Genoeg redenen om je vitamine d gehalte te verhogen. Dat kan door diverse voedingsmiddelen, of door supplementen. Doe je dit een aantal weken? Dan zal je als snel verschil merken. Start dus nu en verhoog jouw vitamine d gehalte.

Vitamine D Forte

Vitamine D is bekend in twee vormen (D2 en D3) en wordt ook wel de zonnevitamine genoemd. Vitamine D heeft talloze voordelen zoals: verbetert je stemming goed voor je hart vermindert het risico op kanker zorgt voor sterkere botten en...
€14,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *